Ένα κομψό σπίτι σκυροδέματος και χάλυβα από τον Daniel Marshall

Αυτή η κατοικία Remuera από τον αρχιτέκτονα Daniel Marshall ήταν φιναλίστ στο βραβείο Home of the Year 2011 με την πανοραμική παλέτα υλικών από προκατασκευασμένα σκυρόδεμα και χαλύβδινες δοκούς

Design Notebook

Η προσεγμένη τοποθέτηση αυτού του σπιτιού σε πολλά επίπεδα, ο σχεδιασμός του αρχιτέκτονα Daniel Marshall αφήνει άφθονο χώρο για έναν ευρύ, γόνιμο γκαζόν για τα παιδιά να παίζουν.

Ο Daniel Marshall θέλει να μιλήσει για την αρχιτεκτονική που είναι "αφηρημένο τοπίο", το οποίο στο πλαίσιο αυτού του σπιτιού στο Ώκλαντ σημαίνει ένα σχέδιο που εκμεταλλεύεται το καλύτερο που έχει να προσφέρει ο πλακόστρωτος ιστότοπος. Μία από τις βασικές κινήσεις του Ντάνιελ ήταν η εξάλειψη της οδοστρωτικής οδού του αρχικού σπιτιού και η καθιέρωση ενός δικαστηρίου εισόδου στο επίπεδο του δρόμου, απελευθερώνοντας το χώρο για τη δημιουργία ενός μεγάλου, επίπεδου χλοοτάπητα. Το σπίτι είναι κομψά στοιβαγμένο σε τρία κύρια επίπεδα. Μια σκάλα οδηγεί από την είσοδο μέχρι τον οικογενειακό χώρο καθιστικού, ο οποίος ανοίγει σε μια γενναιόδωρη, ηλιόλουστη βεράντα και το γκαζόν.

Σχετικά με τον αρχιτέκτονα

Ο αρχιτέκτονας του Όκλαντ Ντάνιελ Μάρσαλ (των αρχιτεκτόνων του Daniel Marshall) είχε δύο σπίτια στον τελικό του βραβείου Home of the Year 2010 και ακολούθησε το σπίτι αυτού του Auckland
φιναλίστ το 2011. Το σπίτι οργανώνει τα δωμάτιά του σε τρία βασικά επίπεδα και διαθέτει μια παλέτα υλικού από προκατασκευασμένα σκυρόδεμα και χαλύβδινες δοκούς.

Έχει επίσης μια τυπική ευαισθησία: τα δημόσια και τα ιδιωτικά μέρη του σπιτιού διαχωρίζονται διακριτικά και το σχέδιο περιλαμβάνει τη λήψη του Daniel σε μια βεράντα στην είσοδο και αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "αίθουσα υποδοχής", ένα ξεχωριστό σαλόνι με ψηλή οροφή στον επάνω όροφο που είναι ιδανικό για ένα ποτό μετά το δείπνο.

Λέξεις από: Jeremy Hansen. Φωτογραφία από: Emily Andrews.

1/10

Η θέα από τον μπροστινό γκαζόν καθιστά την κομψή σύνθεση του σπιτιού καθαρή. Η αίθουσα υποδοχής είναι ο χώρος διπλού ύψους στα επάνω αριστερά, ενώ τα παιδικά δωμάτια είναι σάντουιτς μεταξύ της κύριας κρεβατοκάμαρας επάνω και του καθιστικού κάτω δεξιά.

2/10

Παίζοντας με τις έννοιες των βικτωριανών δωματίων υποδοχής, ο Daniel δημιούργησε ένα ξεχωριστό σαλόνι κοντά στην είσοδο με τζάκι και μαύρο ντουλάπι που χρησιμεύει ως χώρος για τους ενηλίκους να υποχωρήσουν μετά το δείπνο.

3/10

Η οικογενειακή κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό βρίσκονται σε χωριστά επίπεδα στο ισόγειο και ανοίγουν σε ένα ευρύ γκαζόν.

4/10

Από το δρόμο, η είσοδος του σπιτιού είναι μυστήρια, με γυάλινο τοίχο που αποκαλύπτει μόνο ένα μεγάλο πάνελ από σκυρόδεμα. Το παλιό αυτοκινητόδρομο περιπλανήθηκε κάτω από την περιοχή, αλλά ένας από τους πρώτους τρόπους αρχιτέκτονα Daniel Marshall στο σχεδιασμό του νέου σπιτιού ήταν να δημιουργήσει ένα δικαστήριο εισόδου σε επίπεδο δρόμου.

5/10

Κοιτάζοντας πίσω προς την κουζίνα από τον οικογενειακό χώρο του σπιτιού, προς τα σκαλοπάτια που ανεβαίνουν στην κύρια είσοδο του σπιτιού. Οι ιδιοκτήτες είχαν κολλήσει σε ένα χρωματικό σχέδιο, το οποίο ήταν σύμφωνο με την ελάχιστη υλική παλέτα από χάλυβα και προκατασκευασμένα σκυρόδεμα.

6/10

Η θέα από ένα παιδικό δωμάτιο προς την πισίνα.

7/10

Η κύρια κρεβατοκάμαρα βρίσκεται στο πάνω επίπεδο του σπιτιού, με θέα στο λιμάνι.

8/10

Το καθιστικό ανοίγει σε βεράντα και στο γκαζόν. Η λευκή ξαπλώστρα και οι οθωμανικοί είναι από τον Charles & Ray Eames.

9/10

Το σπίτι είναι κομψά στοιβαγμένο σε τρία κύρια επίπεδα. Μια σκάλα οδηγεί από την είσοδο μέχρι τον οικογενειακό χώρο καθιστικού, ο οποίος ανοίγει σε μια γενναιόδωρη, ηλιόλουστη βεράντα και το γκαζόν.

10/10

Το σπίτι είναι κομψά στοιβαγμένο σε τρία κύρια επίπεδα. Μια σκάλα οδηγεί από την είσοδο μέχρι τον οικογενειακό χώρο καθιστικού, ο οποίος ανοίγει σε μια γενναιόδωρη, ηλιόλουστη βεράντα και το γκαζόν.

Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here