Ben Crawford από την πρώτη σεζόν του κομψού νέου σπιτιού The Block NZ

Ο Ben Crawford και η σύζυγός του Kylie είχαν ένα όραμα για ένα σπίτι που χτίστηκε πάνω από ένα ρεύμα και περιβάλλεται από ιθαγενή δέντρα όπου πολλοί άλλοι είδαν μόνο τα ζιζάνια και το νερό

Ben Crawford από την πρώτη σεζόν του κομψού νέου σπιτιού The Block NZ

Όταν οι Ben και η Kylie Crawford λένε ότι αμέσως ερωτεύτηκαν το τμήμα στο οποίο είναι κτισμένο το σπίτι τους, θα πρέπει να θαυμάσετε την προνοητικότητα τους. Όταν αγόρασαν τη γη στο Castor Bay του Auckland, καλύφθηκαν από επιβλαβή ζιζανιοκτόνα, που διαχωρίστηκαν από ένα τροπικό χαντάκι και είχαν πωληθεί για έξι χρόνια, με αγοραστή μετά από τον αγοραστή να υποχωρήσει από την τεράστια πρόκληση της εργασίας γύρω από τον θάμνο και την πλωτή οδό.

Οι κανονισμοί του Συμβουλίου γύρω από το κτίριο κοντά στο νερό σήμαιναν ότι δεν υπήρχε αρκετή γη για ένα σπίτι στο τμήμα 1397 τετραγωνικών μέτρων εκτός και αν όλος ο ιθαγενής θάμνος είχε υποστεί βλάβη, γεγονός που θα κατέστρεφε μία από τις καλύτερες πτυχές του ακινήτου.

Αναφέραμε ότι το τμήμα βρίσκεται σε μια 100-ετών πλημμυρική πεδιάδα "> Το όραμα

Στον χώρο που βρισκόταν εκείνη την πρώτη μέρα, ο Ben είχε ήδη μια γενική ιδέα για το πώς θα μπορούσε να εργαστεί γύρω από την πλωτή οδό και η Kylie πήρε το όραμά της πολύ γρήγορα. "Ήμουν φυσικά ανησυχούν για το ρέμα, αλλά ο Ben σκέφτηκε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα χαρακτηριστικό από αυτό με την οικοδόμηση από κάθε πλευρά με μια γέφυρα για να συνδέσετε τις δομές», λέει η Kylie. "Νόμιζα ότι ήταν κακό, αλλά το σκίτσο που έβγαλε για μένα σε ένα καφενείο μετά την πρώτη επίσκεψη στο χώρο είναι σχεδόν το σπίτι στο οποίο ζούμε τώρα. Είχε πάντα αυτό το όραμα για το πώς θα μπορούσαμε να δουλέψουμε με τη γη και όχι εναντίον της, κάνοντας ένα χαρακτηριστικό από το ρέμα και τον θάμνο. "

Αν και πολλοί θα γράψουν το έργο ως αδύνατη αποστολή, οι Crawfords ήταν ερωτευμένοι από το όνειρό τους για το τι θα μπορούσε να είναι. "Το τμήμα ήταν περιτριγυρισμένο από τον ωραιότερο φυσικό θάμνο: καούρι, κανούκα, νικαού και φτέρες", λέει ο Μπεν. "Είδαμε την ευκαιρία να χτίσουμε το σπίτι των ονείρων μας σε μια εκπληκτική τοποθεσία και να δημιουργήσουμε ένα σπίτι που θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια οικογένεια, με έναν τρόπο ζωής σε ύπαιθρο στη μέση των προαστίων. Προερχόμενος από ένα αγρόκτημα προβάτων στο Southland, αυτό πραγματικά μου έκανε έκκληση. Για να το ξεπεράσουμε, ήταν μόνο πέντε λεπτά με τα πόδια από την παραλία σε μια περιοχή πολύ πιο πάνω από την αμοιβή μας. "

Γνωρίζοντας πόσο καιρό το τμήμα ήταν στην αγορά, οι Ben και Kylie έβαλαν μια κολακευτική προσφορά για το ήμισυ της ζητούμενης τιμής. Επιπλέον, μάλιστα, πρόσθεσαν σε μια τετραετή ρήτρα δέουσας επιμέλειας (για να δουν αν ήταν πραγματικά δυνατή η κατασκευή) και αρνήθηκε να καταβάλει προκαταβολή. Μέσα σε λίγες ώρες, η προσφορά έγινε αποδεκτή και ήταν οι υπό όρους ιδιοκτήτες ενός τμήματος γης που είχε μπερδέψει τόσους άλλους.

Το σχέδιο

Κατά τη διάρκεια των έξι ετών ιδιοκτησίας στην αγορά, υπήρχαν πολλοί άλλοι υπό όρους ιδιοκτήτες του ακινήτου που είχαν προχωρήσει όταν συνειδητοποίησαν την κλίμακα του έργου μπροστά ή δεν μπορούσαν να πάρουν τη συγκατάθεσή τους για να χτίσουν αυτό που ήθελαν. Οι Ben και η Kylie συστηματικά επικοινώνησαν με τους εργολάβους που είχαν προσληφθεί από τα ενδιαφερόμενα μέρη - τους επιθεωρητές, τους μηχανικούς, τους γεωτεχνικούς μηχανικούς και τον αρχιτέκτονα τοπίου - για να εξηγήσουν το όραμά τους και να ρωτήσουν κάθε εμπειρογνώμονα αν ήταν δυνατόν. Με μια δοκιμαστική αντίθεση από όλα αυτά, εναπόκειται στο συμβούλιο να αποφασίσει αν θα λειτουργήσει το σπίτι που θα διασχίσει το ρεύμα - μια μεγάλη ερώτηση θεωρώντας το σχέδιο περιοχής απαγορεύεται ειδικά να κτίζεται τόσο κοντά σε μια πλωτή οδό.

Οι Ben και Kylie είχαν προγραμματίσει μια συνάντηση πριν από την εφαρμογή με το συμβούλιο και μοιράστηκαν το όραμά τους για συνεργασία με τη φύση και όχι εναντίον της. Μετά από κάποια συζήτηση, το συμβούλιο δήλωσε ότι η απόφασή τους βασίστηκε σε ειδικές εκθέσεις που χρειάστηκαν για να μπορέσουν να χορηγήσουν τη συγκατάθεση των πόρων.

Αυτές οι εξειδικευμένες αναφορές περιγράφουν κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις - το ένα είναι ότι το τελικό επίπεδο του δαπέδου του σπιτιού έπρεπε να κατασκευαστεί 500mm πάνω από το εκτιμώμενο επίπεδο πλημμύρας 100 ετών. Για να ικανοποιήσουν αυτή την κατάσταση, οι Crawfords σχεδίασαν το σπίτι τους για να κάθονται σε βάσεις για ξυλοπόδαρα και στη συνέχεια οραματίστηκαν μεγάλα τμήματα με πρόβολο που θα μείωνε την εμφάνιση τους. Έχει καταλήξει να είναι ένα από τα καλύτερα αισθητικά χαρακτηριστικά του σπιτιού.

Το κτίριο εγκρίθηκε και, τον Νοέμβριο του 2014, το ζευγάρι ξεκίνησε επίσημα το ταξίδι της μετατροπής του οράματός του σε πραγματικότητα. Επτά μήνες μετά το σπάσιμο του εδάφους, μετακόμισαν στην κατοικία τους τριών υπνοδωματίων, δύο λουτρών και 165 τετραγωνικών μέτρων, με τα εκτεταμένα καταστρώματα των 100 τετραγωνικών μέτρων.

Το σπίτι

Το ίδιο το σπίτι αποτελείται από δύο λοβούς - ένα ζωντανό λοβό από τη μία πλευρά του ρέματος και ένα πάτωμα υπνοδωματίου από την άλλη - που συνδέονται με μια εντυπωσιακή γυάλινη γέφυρα. Έχοντας τις διαχωρισμένες περιοχές κάνει το σπίτι να αισθάνεται μεγαλύτερο από ότι είναι. κάθε παράθυρο προσφέρει μια νέα προοπτική καθώς ταξιδεύετε μέσα από το σπίτι και αισθάνεστε όλο και περισσότερο αγκαλιασμένοι από τον θάμνο.

Για τον Ben και την Kylie ήταν επιτακτική η άποψη του σπιτιού ότι ήταν μέρος της γης, αντί να παραμείνει σαν ένα πονηρό αντίχειρα. Πήραν τα συνθήματα από τη φύση για τα υλικά τους (ξυλεία, πέτρα, πλάκες σαν σχιστόλιθος) και χρώματα (ουδέτεροι και καφέ) και σχεδίασαν το σπίτι με πολύ μεγάλα παράθυρα και πόρτες για να φέρουν το εξωτερικό - και τόνους φωτός -

Εκτός από τη διοχέτευση της φύσης στο σχεδιασμό, ήθελαν επίσης να τη σεβαστούν με την κατασκευή.

"Θέλαμε το σπίτι να είναι ελαφρύ στη γη και αποφάσισε να το προκατασκευάσει για να το επιτρέψει αυτό", λέει ο Ben. "Είμαστε η πρώτη κατοικία στο Όκλαντ που κατασκευάζεται από δομικά μονωμένα πάνελ (SIPs), τα οποία είναι διογκωμένο πολυστυρένιο, το οποίο στεγανοποιείται μεταξύ τους με κορδόνι και δομικά ελασματοποιημένο. Αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά πλαίσια και τα βακέτα, έχουν ανώτερες ιδιότητες μόνωσης, κάτι που αποτελεί ένα τεράστιο pro λόγω της θέσης της κοιλάδας μας και του όγκου των υαλοπινάκων. Κατασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο και στη συνέχεια το σπίτι συναρμολογείται επί τόπου σαν ένα γιγαντιαίο παζλ. Είναι ένας απίστευτα γρήγορος τρόπος για να χτίσετε και να εξοικονομήσετε τεράστια ποσά χρόνου και κόστους ».

Αλλά πού είναι η διασκέδαση στην οικοδόμηση σε μια απομονωμένη τοποθεσία, αν δεν κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της "> Το εσωτερικό

Ο Ben και η Kylie λένε ότι επηρεάζονται από τη φύση και τη σκανδιναβική σχεδίαση. Για το σπίτι τους χρησιμοποίησαν μια περιορισμένη παλέτα υλικών παστέλ, λευκών και γκρίζων, ξανθιά ξυλεία και πολλές υφές. Η παρόμοια γεύση τους σήμαινε ότι ήταν εύκολο να συμφωνήσουν για την αισθητική που θέλησαν να επιτύχουν στο σπίτι τους.

Gallery | 17 φωτογραφίες
Δείτε περισσότερα από το σπίτι εδώ

Αρχικά, το ζευγάρι δεν διέθετε έπιπλα, τα αγόραζαν όλοι καθώς το σπίτι χτίστηκε. Τώρα παίρνουν το χρόνο τους για να γεμίσουν κενά περιμένοντας μέχρι να σκοντάψουν τα πράγματα που αγαπούν ", πράγμα που έκανε πραγματικά το σπίτι μας να νιώθει σαν σπίτι", λέει η Kylie.

Το ζωντανό λοφίο έχει γίνει ο αγαπημένος χώρος της Kylie στο σπίτι. "Είναι η καρδιά του σπιτιού και όταν ανοίγουμε τις στοίβες, είναι σαν ένα τεράστιο δωμάτιο έξω από τον θάμνο. Μου αρέσει να το ανοίγω, να βάζω μουσική, να κάθομαι σε μια τσάντα φασολιών στη γέφυρα και να διαβάζω ένα βιβλίο, "χαμογελάει.

Για τον Μπεν, είναι η γυάλινη γέφυρα - "Αγαπώ βλέποντας το πλήρες ρεύμα που ρέει σε μια θυελλώδη υγρή μέρα" - και την κύρια σουίτα. "Είναι τόσο χαλαρωτικό που βρίσκεται στο κρεβάτι διαβάζοντας ένα βιβλίο σε ένα απόγευμα της Κυριακής, το φως φιλτράροντας τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και τα γύρω δέντρα."

Εξωτερική ζωή

Με ένα τόσο ελκυστικό σκηνικό για να δουλέψουμε, έχει νόημα ότι οι Ben και η Kylie ήθελαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο. Έχουν χτίσει τρία καταστρώματα - το ένα από το υπνοδωμάτιό τους, το οποίο είναι ένα δροσερό μικρό σημείο για να κρεμάσει και να πιείτε καφέ στο φιλτραρισμένο απογευματινό ηλιακό φως. Υπάρχει ένα από το live pod, το οποίο λειτουργεί ως ένας εκτεταμένος χώρος διασκέδασης για δείπνα al fresco και μεσημεριανές συγκεντρώσεις. Και τότε υπάρχει το μεγάλο σημείο ομιλίας. ένα κατάστρωμα στέγης που λειτουργεί ως ηλιοθεραπεία πάνω από το ζωντανό όρμο.

"Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τα καταστρώματα μας κατά τον σχεδιασμό του σπιτιού, γνωρίζοντας ότι θα έχουμε περιορισμένο φως του ήλιου, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα", λέει η Kylie. "Πρότεινα ένα κατάστρωμα στέγης, αφού αυτό θα ήταν το πιο ηλιόλουστο μέρος. Διαθέτουμε ένα σούπερ-χαλαρωτικό καναπέ και ξαπλώστρες και μια μεγάλη ομπρέλα. Είναι ένα εκπληκτικό σημείο για ανάγνωση, ακρόαση μουσικής ή ποτό με φίλους που επισκέπτονται ", λέει η Kylie.

Και, φυσικά, υπάρχει εκείνο το ρεύμα. Ο μηχανικός του ζευγαριού υπολόγισε τον πιθανό όγκο νερού στη ροή του κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος πλημμύρας 100 ετών και σε απάντηση το επαναπροσδιορίστηκε για να κρατήσει αυτόν τον πλήρη όγκο. Έπειτα, έφεραν το μήκος ολόκληρης της υδάτινης οδού με ύφασμα γεωυφάσματος και 30 τόνους βράχου - κάθε πέτρα μεταφέρθηκε με προσοχή και τοποθετήθηκε με το χέρι. Μετά από περισσότερη εξωραϊσμού και κάποιο σκληρό μόσχευμα, το πρώην πλούσιο χαντάκι είναι πλέον ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του σπιτιού.

Το μέλλον

Φαίνεται ότι οι προοπτικές του Ben και της Kylie απέδωσαν. Πήραν ένα punt σε μια προφανώς άχρηστη περιοχή και, μετά από μια σχετικά ανώδυνη οικοδόμηση μέχρι αυτά τα πράγματα πηγαίνουν, έχουν καταλήξει με ένα εκπληκτικό σπίτι που όχι μόνο εργάζεται γι 'αυτούς αλλά έχει κερδίσει εθνικά βραβεία.

"Κτίριο από το μηδέν, έχετε μια καταπληκτική ευκαιρία να χτίσετε ένα σπίτι που σας ταιριάζει απόλυτα και τον τρόπο ζωής σας", λέει η Kylie. "Ξέραμε ότι θέλαμε να ζήσουμε εδώ για πολύ καιρό, οπότε ενώ ήμασταν συνειδητοί για τον προϋπολογισμό μας, δεν θέλαμε να γράψουμε άσκοπα και να το μετανιώσουμε σε λίγα χρόνια. Εξαιτίας αυτού, έχουμε τελειώσει με ένα εξαιρετικά πολύτιμο σπίτι λόγω της ποιότητας, του μοναδικού σχεδιασμού και της εκπληκτικής δυνατότητας διαβίωσης. "

Αυτό μπορεί να μην είναι η τελευταία φορά που χτίστηκαν τα Crawfords - σχεδίαζαν τα θεμέλια και τη δομή της κρεβατοκάμαράς τους για να φιλοξενήσουν έναν άλλο όροφο, ώστε να μπορούν να χτίσουν προς τα πάνω όταν ξεκινούν μια οικογένεια ή χρειάζονται περισσότερο χώρο. Υπάρχει ξανά αυτή η διάσημη προνοητικότητα.

Λέξεις από : Debbie Harrison. Φωτογραφία από : Helen Bankers.

Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here