Το καλύτερο σπίτι της πόλης της Νέας Ζηλανδίας ανταποκρίνεται με άνεση σε μια δύσκολη περιοχή

Καθισμένος σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο Point Chevalier, το οικογενειακό σπίτι του Guy Tarrant είναι μια κομψή απάντηση σε μια δύσκολη περιοχή σε προαστιακό περιβάλλον

Φόρτωση της συσκευής αναπαραγωγής ...

Το καλύτερο σπίτι της πόλης της Νέας Ζηλανδίας ανταποκρίνεται με άνεση σε μια δύσκολη περιοχή

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Guy Tarrant και του σπιτιού της Debra Millar στο Point Chevalier του Auckland, γείτονες έτρεξαν τα στοιχήματα για το τι θα γίνει στην πραγματικότητα το κτίριο. Σε μια σφήνα ανάμεσα σε έναν ήσυχο παράδρομο και τον πολύ πολυσύχναστο δρόμο Point Chevalier, ο σχεδιασμός του Tarrant ακολουθεί το σχήμα του τόπου, σχηματίζοντας ένα κομψό κούμπωμα της Nike γύρω από μια όμορφη γωνιά από τούβλα, γεμάτη με κουφώματα.

Καθώς το σπίτι ανέβηκε - πρώτα ένα χαλύβδινο πλαίσιο, ακολουθούμενο από έναν ψηλό τοίχο από τούβλα σχεδόν αδιάσπαστο από τα παράθυρα - περίεργοι ντόπιοι σταμάτησαν να ρωτήσουν τους κατασκευαστές τι συνέβαινε. Κοινοτικό κέντρο ">

Απομάκρυνση από την άκρη, η κοινότητα παραμένει γοητευμένη από την νέα αστική προσθήκη στη γειτονιά τους. Ο μακρύς, ψηλός τοίχος από τούβλα, με το κομψό παραθυρόφυλλο που επιπλέει πάνω, είναι ταυτόχρονα προστασία και εμπλοκή. Σε ένα από τα υπνοδωμάτια και τη μελέτη, τα παράθυρα είναι χτισμένα πίσω από οθόνες από τούβλα - όταν είναι ανοιχτά, μπορείτε να δείτε το δρόμο και ο δρόμος μπορεί να σας δει.

Οι άνθρωποι χτυπούν συχνά την πόρτα για να τους ενημερώσουν πόσο τους αρέσει - και δίνουν μια θέα μέσα από το σπίτι στον κήπο, όταν η μπροστινή πόρτα είναι ανοιχτή - ή κυματίζουν μέσα από το μακρύ παράθυρο της κουζίνας και τους ρωτάς τι είναι για δείπνο. Ο Tarrant είναι ευχαριστημένος από την απάντηση. «Προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι από μια κοινότητα, επειδή είναι ένας τέτοιος δημόσιος χώρος», λέει.

Η οικογένεια Tarrant-Millar ζούσε στο παρελθόν σε ένα σπίτι που σχεδίασε ο Tarrant (το οποίο παρουσιάστηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου του HOME / HOME), όταν έλαβε μια προσφορά που δεν μπορούσαν να αρνηθούν. Το σπίτι ήταν υπέροχο, αν και λίγο μεγάλο για την οικογένεια των τριών: με την κόρη Conor που εισέρχονται στην εφηβεία της, ήθελαν κάτι μικρότερο, απλούστερο και σε ένα επίπεδο.

Όταν ο ιστότοπος αυτός ήρθε στην αγορά - γεμάτος με ένα βασικό σπίτι από τούβλα και κεραμίδια που καθόταν αδέξια στη μέση - ο Tarrant είδε αμέσως την πιθανότητα ενός σπιτιού στην αυλή να είναι τοποθετημένο κατά μήκος ενός ορίου γύρω από μια πισίνα. Ο Millar ήταν πιο προσεκτικός. "Ξεκινήσαμε στο δρόμο, μετρώντας τον αριθμό των αυτοκινήτων μέσα σε πέντε λεπτά και προσπαθώντας να τα βγάλουμε αν μπορούσαμε να το αντέξουμε", λέει. "Ο τύπος απλώς είπε ότι ήταν μια μεγάλη περιοχή - είναι μια γωνία, είναι μια σφήνα, είναι βόρεια που αντιμετωπίζει και είναι ενδιαφέρον. Είχε ήδη σχεδιάσει το σπίτι στο μυαλό του. "

Gallery | 15 φωτογραφίες
Δείτε περισσότερα για το πώς τα σπίτια στην αυλή είναι το τέλειο μοντέλο για την αστική ζωή

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν ότι το σπίτι αντιμετωπίζει το δρόμο από τις δύο πλευρές και οι κανόνες σχεδιασμού απαιτούσαν μεγάλη αποτυχία και στις δύο πλευρές. Η Tarrant ζήτησε να χορηγηθεί άδεια για την κατασκευή του τοίχου πιο κοντά στο δρόμο από ό, τι θα επέτρεπε διαφορετικά και για να αυξηθεί το ύψος του τοίχου του κήπου στον κεντρικό δρόμο σε αντάλλαγμα για τη φύτευση ενός γενναιόδωρου βυθισμένου κήπου σχεδιασμένου από την Xanthe White με οπωροφόρα δέντρα και φυλλοβόλα βότανα - ένα απαλό λιβάδι ενάντια στη στερεά μορφή του σπιτιού. Ήδη, οι άνθρωποι στην περιοχή περπατούν πέρα ​​από τα δαμάσκηνα του ζευγαριού και επιλέγουν τα φρούτα.

Όπως επισημαίνει ο Tarrant, η τυποποιημένη προσέγγιση θα ήταν ένας ψηλός τοίχος με το σπίτι και τον κήπο πίσω από αυτό. Το σχέδιό του δίνει αποτελεσματικά ένα κομμάτι κήπου στην κοινότητα. "Αυτός ο κανόνας μπροστά-αυλή είναι για μια σχέση με το δρόμο", λέει. "Αλλά το γελοίο πράγμα είναι ότι οι άνθρωποι έρχονται μαζί και να χτίσει ένα τείχος κήπου δεξιά στα όρια."

Το τείχος στη θέση του, ο Tarrant είχε συνειδητοποιήσει ότι έκανε τα πάντα μόνο τόσο μεγάλα όσο έπρεπε να είναι. ένα αντίθετο σημείο στο πολύ μεγαλύτερο παλιό τους σπίτι. Το σπίτι είναι ουσιαστικά δύο μορφές: ένας τοίχος και μια επιπλέουσα οροφή τρέχει κατά μήκος του νότιου ορίου, με ένα κουτί στο ένα άκρο που στεγάζει ένα γκαράζ ενός αυτοκινήτου, ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο. Υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια, ένα από τα οποία είναι σε χρήση ως μελέτη, με διπλά ξύλινες πόρτες που μπορούν να κλείσουν το χώρο κάτω όπως απαιτείται.

Υπάρχει μια γενναιόδωρη κουζίνα και καθιστικό και ένα «νυχτερινό δωμάτιο» που μπορεί να κλείσει με συρόμενες ξύλινες πόρτες. Είναι πολύ ανοιχτό: παρά μια θέα, υπάρχει η πισίνα και ο κήπος, και κοιτάζετε συνεχώς πίσω και μέσα από το σπίτι, που το κάνει να αισθάνεται πολύ μεγαλύτερο από τα 215 τετραγωνικά μέτρα.

Με την πάροδο του χρόνου, ο Tarrant έχει αναπτύξει μια σειρά ιδεών που έχουν φτάσει στην τελειότητα εδώ. Αφού είδε τα πολύτιμα βιβλία που εξασθενούσαν από την έκθεση στο φως, άρχισε να χτίζει χώρους που έχουν σκιά και τοίχο και ράφια με τις πλάτες τους στον ήλιο. Στο προηγούμενο σπίτι του, ο Tarrant σχεδίασε μια όμορφη ξύλινη κουζίνα με κομψά γρανιτένια παγκάκια που αναπαράγονται σχεδόν εδώ. Υπάρχει το νυχτερινό δωμάτιο, όλα γύρω από ένα τζάκι, με μια τηλεόραση πίσω από συρόμενα ξύλινα πλαίσια.

Μια παλέτα φυσικών υλικών παίζει με ωραίους λεπτομερείς τρόπους - όλα αυτά προστίθενται σε κάτι ενός masterclass σε σχολαστική συγκράτηση. Το κλειδί είναι ο όγκος - στο ψηλότερο σημείο του, η στέγη ανέρχεται σε 4, 6 μέτρα και η σχάρα συνεχίζει σε μια αδιάσπαστη γραμμή, ακόμη και πάνω από τα υπνοδωμάτια.

Τρέχει το μήκος του τοίχου, η οροφή στηρίζεται σε λεπτούς πόλους χάλυβα. "Το θέμα για το clerestory είναι ότι μπορείτε να έχετε λίγο περισσότερο τοίχο αλλά παίρνετε και το φως", λέει ο Tarrant. "Δεν θέλετε ένα σπίτι που είναι όλα γυαλί."

Από το εσωτερικό, κοιτάζετε προς τα πάνω και πιάστε τις αναλαμπές του ουρανού και από το εξωτερικό βλέπετε τις αναλαμπές της λεπτομερούς κεκλιμένης οροφής. Αν οδηγείτε το βράδυ, τα επάνω παράθυρα λάμπουν σαν φανάρι. "Ήθελα να μοιάζει με τοίχο κήπου", λέει ο Tarrant. "Αν είχατε μια στέγη που απλά συνδέεται μάλλον με το ανώτατο όριο, δεν θα ένιωθε έτσι."

Τελικά, ο κήπος θα περιβάλλει εντελώς την βάση από τούβλα, και το μόνο που θα δείτε είναι μια στέγη, που επιπλέει πάνω από το γυαλί - ένα πολύ δημόσιο σπίτι που κρύβεται με καθαρή θέα.

Λέξεις: Simon Farrell-Green. Φωτογραφία από: Patrick Reynolds.

Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here