Ο ιδιοκτήτης του φυστικοβούτυρου του Pic, μας φέρνει μέσα στο ασυνήθιστο μπαχ

Ο Pic Picot, από το Peanut Butter του Pic, είχε μια απλή σύντομη αναφορά για το χώρο των διακοπών του: δεν ήθελε σπίτι. Δείτε πώς ο αρχιτέκτονας Julian Mitchell σχεδίασε ένα «μη-σπίτι» για τον Pic και την οικογένειά του παρακάτω

Εργο
«Το σπίτι του Pic δεν είναι σπίτι»

Αρχιτέκτονας
Τζούλιαν Μίτσελ, Μίτσελ Στόουτ Ντόντ

Τοποθεσία
Mārahau, κόλπος Tasman

Όταν ο Pic Picot ανέλαβε τον αρχιτέκτονα Julian Mitchell να σχεδιάσει κάτι για το τμήμα των διακοπών του στο Mārahau, του είπε ευθεία: δεν ήθελε σπίτι. Δεν υπάρχει καθόλου σπίτι. Δεν είναι ένα λιτό bach, ή μια διακριτική υποχώρηση. Δεν υπνοδωμάτια, ούτε καν. "Εάν είχαμε οικοδομήσει ένα σπίτι, το πρώτο πράγμα που θα σκέφτεστε ήταν:" Ω, μου άρεσε όταν είχαμε τα τροχόσπιτα, "ξέρετε">

Ο Picot δεν είχε στη διάθεσή του καμία στρατηγική μεγαλύτερη από το να μοιραστεί τις σχέσεις του Mārahau με τις οικογένειες και τους φίλους του. Όταν η ιδέα της υποκίνησης κάτι πιο ουσιώδους για το τμήμα κράτησε, ήταν πλαισιωμένο από την ανάγκη να διατηρηθεί αυτός ο τρόπος κάμπινγκ - να προσδεθούν τα τροχόσπιτα σε ένα οργανωτικό στοιχείο και όχι να τα αντικαταστήσουν με τούβλα και κονίαμα.

Η σύντομη περιγραφή ήταν πραγματικά τόσο απλή, λέει ο Μίτσελ, των αρχιτεκτόνων Mitchell Stout Dodd με έδρα το Όκλαντ. "Ο Pic είπε:" Λατρεύω αυτά τα τροχόσπιτα, μου αρέσει αυτό το μέρος και θέλω μόνο να έχω λίγο περισσότερο κοινόχρηστο χώρο για να συναντήσω τους ανθρώπους - και ένα σκάφος ". Η ιδέα ήταν ένας κόμβος που μπορεί να συνδέσει πολλά τροχόσπιτα ή καραβάνες ή άνθρωποι που έρχονται σε σκηνές - όπως κάμπινγκ. "

Εκτός από έναν ημι-υπαίθριο πύργο κατακρημνισμάτων - σφραγισμένο με ένα από τα πιο διάσημα κόκκινα αστέρια του Pic's Peanut Butter και με θέα στην κορυφή της θάλασσας, εάν ενδιαφέρεστε να κλιμακώσετε τη σκάλα - υπάρχει μια μικρή κλειστή κουζίνα και χώρος διαβίωσης με έναν καταγραφικό του Studio, η οποία ανοίγει σε ένα καλυμμένο εξωτερικό χώρο με καμπάνες. Στο κέντρο του υπάρχει ένα μεγάλο κοινόχρηστο τραπέζι macrocarpa και είναι αγκυροβολημένο από ένα εξωτερικό τζάκι σχήματος σφηνοειδούς τούβλου και σκυροδέματος, το οποίο έχει δομικό ρόλο, κλείνοντας το άκρο του κτιρίου.

Καθισμένοι δίπλα είναι τα βυθισμένα, τελειωμένα σε lap-boards και με πλευρικά τοιχώματα που μπορούν να ανορθωθούν για να περάσουν τον εξαερισμό. Ανεβείτε στον επάνω όροφο και υπάρχει μια πατάρι όπου μπορούν να κοιμηθούν αδιάκριτα παιδιά - "ένας καλός, περιπετειώδης χώρος", λέει ο Picot.

Το πιο πλούσιο στοιχείο είναι το δάπεδο jarrah στο σαλόνι. Διαφορετικά, το παλάτι του Picot είναι χτισμένο κυρίως από ταπεινή macrocarpa, λίγο κέδρο και άφθονο ραβδωτό φύλλο. "Δεν ενδιαφερόταν για χρυσές βρύσες", λέει ο Μίτσελ.

Ο αρχιτέκτονας έχει γνωρίσει τον πελάτη του από τότε που ήταν παιδί. Ο αείμνηστος πατέρας του, ο αρχιτέκτονας David Mitchell και ο Picot ήταν φίλοι. «Όταν τον είδα πριν από 10 περίπου χρόνια, είπα, « Τι κάνεις αυτές τις μέρες, Pic ">

Το έργο Mārahau βασίζεται σε μια κοινή ιστορία του Picot-Mitchell. "Πριν από χρόνια, ο David έκανε ένα σκίτσο πίσω από μια χαρτοπετσέτα για τον Pic για ένα άλλο bach στο Coromandel, το οποίο έκτισε", λέει ο Mitchell. "Το Pic πληρώνεται με μια χειροποίητη δερμάτινη τσάντα με το Mitchell γραμμένο σε αυτό, το οποίο είναι ακόμα στην οικογένεια. Αυτή τη φορά, σκέφτηκε ότι θα ήταν ωραίο να πάρει η νεώτερη γενιά να κάνει κάτι γι 'αυτόν. "

Υπάρχει ένα άλλο προηγούμενο Mitchell Stout Dodd για αυτό το κτίριο. Οι προεξέχουσες πτυχώσεις που ενισχύουν τις κορνίζες, εμφανίζονται σε προηγούμενες εργασίες, κυρίως ως μορφές ράμφους στην κατοικία 'Otoparae' κοντά στο Te Kuiti. Το έργο αυτό, το οποίο κέρδισε το Σπίτι της Χρονιάς του 2005, ήταν μια συνεργασία μεταξύ Mitchell και David και Julie Stout, και διαμορφώθηκε σε μια καλύβα παγίδευσης. Αλλά η δομή του Mārahau χωρίς υπνοδωμάτιο είναι ένας άλλος βαθμός ταπεινός.

"Είναι η πιο απλή από την άποψη της μηχανικής, και αυτό είναι το αναζωογονητικό πράγμα γι 'αυτό - η απλότητα της είναι η ομορφιά της", λέει ο Μίτσελ. "Είναι ένα μοντέλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο συχνά, νομίζω - η έννοια ενός κέντρου διακοπών και όχι ενός εξοχικού σπιτιού. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί που είναι αρκετά ευχαριστημένοι με ένα τροχόσπιτο ή ένα μικρό υπόστεγο και πραγματικά ό, τι χρειάζεστε είναι η πολιτιστική επιρροή ενός αξιοπρεπούς πίνακα που όλοι μπορούν να είναι γύρω, μερικά τρεχούμενα νερά και μια αξιοπρεπή στέγη πάνω από ένα εξωτερικό δωμάτιο . "

Λειτουργεί για τον Picot, ο οποίος γκρινιάζει για τα αναδυόμενα σημάδια εξευγενισμού στο Mārahau - οι θέσεις των λαμπτήρων και τα μονοπάτια σκυροδέματος έχουν εμφανιστεί. «Όταν κοιμάστε στο τροχόσπιτο και σηκωθείτε τη νύχτα για να πάτε στην τουαλέτα και βρέχει, παίρνετε ακριβώς αυτό το λίγο υγρό, αρκεί να σας υπενθυμίσω ότι είστε έξω. Οι άνθρωποι που μένουν εδώ είναι πραγματικά έτσι: «Νιώθω ότι είμαι διακοπές.»

Πρόσφατα, ο Picot έτρεξε σε ένα αμφίβιο σκάφος Sealegs για το σκάφος - το πρώτο του σκάφος με γυμνάσια μετά από μια ζωή σκαφών - για να απομακρύνει την ταλαιπωρία της εκτόξευσης στη βαριά παραλιακή παραλία του Mārahau. Θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού του «κάμπινγκ έξω» εδώ, ενώθηκαν με παιδιά και εγγόνια και όποιος άλλος πηδά μέσα Δεν υπνοδωμάτια ">

Λέξεις από : Matt Philp. Φωτογραφία από : Lucas Doolan.

Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here