Αυτό το κομψό αγροτικό σπίτι έχει την καλύτερη εξωτερική κουζίνα και ηλιοθεραπεία

Ένα ηλιόλουστο σημείο δίπλα σε ένα καλαμπόκι ήταν ακριβώς το αγροτικό τοπίο που αυτό το νεαρό ζευγάρι έψαχνε. Τότε μόνο έπρεπε να χτίσουν ένα σπίτι ...

Όταν ο Mille Holm Rasmussen και ο συνεργάτης του Morten αναζητούσαν μια υποχώρηση το Σαββατοκύριακο, οι αρχικές σκέψεις τους στράφηκαν σε κάτι που έπληξε. Ο Morten είχε ονειρευτεί μια βάρκα από τότε που το διαμέρισμά τους στο κέντρο της Κοπεγχάγης είχε αρχίσει να αισθάνεται λίγο πολύ, αλλά τελικά ο Mille σκέφτηκε ότι ένα αγροτικό σπίτι θα ήταν πιο πρακτικό, ειδικά αν ξεκίνησαν μια οικογένεια τα επόμενα χρόνια.

Έπεισε τον Μόρτεν να μετακομίσει στο Hvidovre, μια φυλλώδη περιοχή στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, για να εξετάσει την ανάπτυξη ενός κοινοτικού κήπου όπου θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα μικρό σπίτι δίπλα σε κάποια γεωργική γη.

«Εξετάσαμε και συζητήσαμε με μερικούς ανθρώπους, αλλά εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν διαθέσιμες ιδιότητες», λέει ο Mille. Ωστόσο, το αποφασισμένο ζευγάρι δεν άφησε να τους αποθαρρύνει. απλά πήγαν στο σπίτι και δημιούργησαν 50 φυλλάδια για να πέσουν σε γραμματοκιβώτια στην περιοχή. Μέσα σε μια εβδομάδα, ένας κάτοικος κάλεσε να πει ότι είχε ένα σπίτι που θα μπορούσαν να αγοράσουν.

Μόλις μπορούσαν, το ζευγάρι επέστρεψε στο Hvidovre για να δει το σπίτι, αλλά ήρθε μακριά λίγο απογοητευμένος. Ωστόσο, τους άρεσε η ηλιόλουστη εμφάνιση και η γραφική θέα των γειτονικών καλαμποκιών. Τέσσερις ημέρες αργότερα, το ακίνητο ήταν δικό τους.

Παρόλο που κανένας από αυτούς δεν είχε εμπειρία κατασκευής ή DIY, οι Mille και Morten έριξαν τον εαυτό τους στο σχεδιασμό ενός νέου σπιτιού και την εξάλειψη του παλιού. "Μισθίσαμε ένα αυτοκίνητο και ένα ρυμουλκούμενο και δούλευα σκληρά από το πρωί μέχρι το βράδυ", λέει ο Mille. "Την πέμπτη μέρα οδηγήσαμε το παλιό σπίτι στο κέντρο ανακύκλωσης!" Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο σκελετός του νέου σπιτιού τους έφτασε σε δύο κομμάτια και συναρμολογήθηκε στο χώρο.

Εκτός από την τοποθέτηση του σπιτιού τους σε μια απλή παλέτα από ξύλο και άσπρο, το ζευγάρι έκτισε μια εξωτερική κουζίνα στη βεράντα τους κατασκευάζοντας έναν ξύλινο πάγκο με σπιτική κορυφή από σκυρόδεμα. Προσθέτουν επίσης ένα παράρτημα με γυάλινη στέγη στο εξωτερικό του σπιτιού τους, το οποίο λειτουργεί ως sunroom, εξωτερική τραπεζαρία και ξενώνες.

"Είναι το καλύτερο δωμάτιο στο σπίτι", λέει ο Mille. "Είναι φανταστικό να ξαπλώνετε και να κοιτάτε ψηλά στον αστρικό ουρανό και να ξυπνάτε το επόμενο πρωί από τις ακτίνες του ήλιου".

Τώρα το σπίτι τους είναι πλήρες, ο Mille και ο Morten - και η νεαρή τους κόρη τους - ζουν εδώ όλο το καλοκαίρι καθώς και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Η κοινότητα Hvidovre έχει ένα μείγμα ηλικιωμένων και νεότερων οικογενειών και υπάρχει μια ενεργή κοινωνική σκηνή που περιλαμβάνει μια τοπική αγορά ψύλλων και χυμό.

"Το βλέπουμε ως ένα τεράστιο πλεονέκτημα", λέει ο Mille. "Μπορούμε πάντα να επιλέγουμε να συμμετέχουμε σε αυτό που έχουμε το χρόνο και το ενδιαφέρον για".

Λέξεις από : Rikke Graff Juel. Φωτογραφία από : Christina Kayser Onsgaard / Living Inside.

Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here