Αυτό το μοντέρνο εξοχικό σπίτι στο νησί Waiheke είναι γεμάτο με φρέσκο ​​χριστουγεννιάτικο στιλ

Η ολοκλήρωση μιας μεγάλης ανακαίνισης έδωσε αυτή την οικογένεια του νησιού Waiheke με το τέλειο σκηνικό για να παρουσιάσει το βοτανικό εμπνευσμένο στυλ των Χριστουγέννων τους

Φόρτωση της συσκευής αναπαραγωγής ...


Γνωρίστε και χαιρετήστε

Gemma Yeoman, βοτανολόγος της Flora n Fauna, Greg Yeoman, σκηνοθέτης και σχεδιαστής στο Stormwater360, και Ivy, 5, συν Cha Cha η γάτα.

Το σπίτι Waiheke αυτού του βοτανικού στυλίστα είναι γεμάτο με φρέσκο ​​χριστουγεννιάτικο στιλ

Ήταν ένας μετασχηματισμός 15 χρόνια στην παραγωγή, αλλά Gemma και Greg Yeoman έχουν μετατρέψει μικροσκοπικό τους, καταρρέουν εξοχικό σπίτι του 1940 σε ένα κομψό τροπικό ιερό. Το σπίτι Oneroa, Waiheke, το οποίο ζούσαν εδώ και 15 χρόνια, υποβλήθηκε σε εκτεταμένη ανακαίνιση το περασμένο έτος, όταν το αρχικό εξοχικό σπίτι επεκτάθηκε για να ενσωματώσει μια σειρά από καταρράκτη δωμάτια και καταστρώματα που ρέουν κάτω από το κεκλιμένο τμήμα. "Θέλαμε πολλά πλωτά καταστρώματα", λέει ο Gemma. "Χρησιμοποιούμε όλα αυτά επειδή ο ήλιος τους χτυπά σε διαφορετικούς χρόνους."

Το ζευγάρι έκανε τη μετακίνηση στο νησί Waiheke, 40 λεπτά με το πλοίο από το Auckland, νωρίς στη σχέση τους, για να προσφέρει υποστήριξη σε στενούς φίλους του οποίου ο γιος παλεύει έναν όγκο στον εγκέφαλο. Αυτό απέδειξε μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή για το ζευγάρι. «Αλλάξαμε ολόκληρη τη ζωή μας για να είμαστε βιολογικοί», λέει ο Gemma. Έχουν επίσης συνηθίσει στη ζωή των νησιών, και μετά από ενοικίαση για περίπου ένα χρόνο, αγόρασαν ένα ερειπωμένο εξοχικό σπίτι δύο υπνοδωματίων στο νησί.

"Δεν ήμουν πραγματικά ούτε κοιτάζω μέσα στο σπίτι γιατί ήταν αρκετά τρομερό", λέει ο Gemma. "Αλλά το αγόρασα επειδή είχε ένα τόσο καλό, μακρύ τμήμα." Ανακαίνισαν το σπίτι σε δύο μέρη, αρχικά το καθιστούσαν πιο ζωντανό με μια νέα κουζίνα και μπάνιο και στη συνέχεια κάθονταν σφιχτά ενώ σχεδίαζαν και σώζονταν για το σπίτι των ονείρων τους. "Είναι καλό να το κάνουμε έτσι", λέει ο Greg, "επειδή έχετε μια αίσθηση για τους χώρους."

Ώρα να επεκταθεί

Παρόλο που έλαβαν τη συγκατάθεσή τους για την επέκτασή τους μετά από 10 χρόνια στο σπίτι, άλλα πέντε χρόνια πριν είχαν τα κεφάλαια για να χτίσουν. Σχεδιασμένο από τον Vaughn McQuarrie (με τον οποίο ο Greg σπούδασε αρχιτεκτονική με), τα σχέδια πρόσθεσαν ένα τρίτο υπνοδωμάτιο, δεύτερο μπάνιο, σαλόνι, αυλή και κατάστρωμα στο σπίτι.

"Είχαμε μια πολύ μεγάλη ενημέρωση για τον τρόπο ζωής μας και πώς θέλουμε να ζήσουμε και να διασκεδάσουμε", λέει ο Gemma. "Χρειαζόμασταν να δουλέψει για το μέλλον και ήθελε ξεχωριστούς χώρους, αλλά όχι πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο, γι 'αυτό είναι ακόμα ένα μικρό σπίτι." Η σύνδεση με το εξωτερικό ήταν σημαντική για το ζευγάρι. Ήθελαν επίσης να διατηρήσουν το μικρό αποτύπωμα του σπιτιού και να κρατήσουν το μεγαλύτερο μέρος του αρχικού σπιτιού.

Αλλαγή διαστημάτων

Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του σπιτιού είναι οι δύο πόρτες που συνδέουν το σαλόνι, την κουζίνα και τις τραπεζαρίες με μια εσωτερική αυλή και ένα κατάστρωμα. Όταν αυτά είναι ανοιχτά, παίρνετε ένα αίσθημα ευρυχωρίας και τα εξωτερικά ρέουν μέσα. Όταν είναι κλειστά, οι ξεχωριστές ζώνες προσθέτουν μια αίσθηση οικειότητας. "Λειτουργεί για την οικογένειά μας" λέει η Gemma. "Ο Ivy μπορεί να βρίσκεται στο σαλόνι ενώ βρισκόμαστε στην τραπεζαρία ή αντίστροφα".

Το υπνοδωμάτιο του ζευγαριού χωρίζεται από τους χώρους διαβίωσης του σπιτιού με ένα διάδρομο και το τσιμεντένιο τοίχο. Αν και δεν έχει πόρτα, η πτέρυγα έχει απομονωμένη αίσθηση και το μονωμένο τοίχωμα από σκυρόδεμα κρατάει το θόρυβο στο ελάχιστο. "Η ιδέα ήταν να αφαιρεθεί το υπνοδωμάτιο από τα πάντα", λέει ο Gemma. "Μακριά από τα παιδιά και μακριά από το σαλόνι" αλλά όχι πάρα πολύ μακριά, έτσι ώστε να μπορούν ακόμα να συνδεθούν.

Έχουν ακόμη σχέδια να ενημερώσουν την κουζίνα και το μπάνιο των επισκεπτών, καθώς αυτά ολοκληρώθηκαν αρκετά απλά κατά την πρώτη ανακαίνιση. Σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν την παλιά κουζίνα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο στην Tauranga, το οποίο μετατρέπουν σε εξοχική κατοικία. "Αυτό είναι το έργο μας τώρα που γίνεται το σπίτι", λέει ο Gemma.

Χριστουγεννιάτικο στυλ

Η Gemma έχει κρατήσει το χριστουγεννιάτικο της στυλ και έχει βοτανική επιρροή. Δημιούργησε ένα απλό δέντρο από φύλλα ruscus, τα οποία παραμένουν πράσινα για μεγάλο χρονικό διάστημα. "Έχω πάντα ένα αρκετά εναλλακτικό δέντρο", λέει. Τα δώρα και η διακόσμηση έχουν μια φυσική, ρουστίκ ματιά, χωρίς τίποτα να είναι πολύ «Christmassy». Φέτος είναι κάμπινγκ με οικογένεια στα βόρεια για τις αργίες, αλλά ανυπομονούν να φιλοξενήσουν σύντομα τα Χριστούγεννα στο πρόσφατα ανακαινισμένο σπίτι τους.

Το πράσινο περιβάλλει

Το ζευγάρι έχει δημιουργήσει ένα καταπράσινο ιερό με τα χρόνια, φύτευση φυσικά και υποτροπικά φυτά για να δημιουργήσει την ιδιωτικότητα. Το σπίτι σχεδιάστηκε γύρω από αυτή τη βλάστηση και να ταιριάζει στο χώρο, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία συγκατάθεσης αρκετά ομαλή. Έφτιαξαν ακόμη και το κατάστρωμα τους γύρω από ένα δέντρο λάχανου - φαίνεται να μεγαλώνει κατευθείαν μέσα από το καταστρώματα. "Ήταν πραγματικά εύκολο να πάρουμε τη συγκατάθεσή μας, επειδή το σπίτι βρισκόταν στην πλαγιά", λέει ο Greg. "Δεν προσπαθούμε να κολλήσουμε ένα άλλο επίπεδο επάνω στην κορυφογραμμή για να έχουμε μια θέα προς τη θάλασσα."

Το τοπίο είναι σημαντικό για το ζευγάρι. Η Gemma είναι η βοτανική στυλίστρια πίσω από τη Flora n Fauna, η οποία ταιριάζει σε σπίτια και γραφεία με φυτά. "Είμαι όλοι για να πάρει πράσινο σε αστικούς χώρους", εξηγεί. Η Greg ίδρυσε τη εταιρεία διαχείρισης των ομβρίων υδάτων Stormwater360, η οποία σχεδιάζει και εισάγει προϊόντα φιλτραρίσματος νερού. Το διαπερατό προϊόν της εταιρείας Grasscrete έχει εγκατασταθεί στο δρόμο και μια συσκευή συλλογής νερού Chambermaxx κάτω από το εμπρόσθιο γρασίδι εξαλείφει την ανάγκη για μεγάλη δεξαμενή νερού.

Μια καμπάνα και μια μικρή πισίνα (ή ενδεχομένως πισίνα ιαματικών λουτρών - η συζήτηση εξακολουθεί να μαστίζει) σχεδιάζονται για ένα από τα χαμηλότερα καταστρώματα. Θέλουν επίσης να προσθέσουν μια φουσκωτή στέγη στην εσωτερική αυλή και περισσότερα καλώδια στο εξωτερικό του σπιτιού, έτσι ώστε να μπορούν να μεγαλώσουν οι τοίχοι το πράσινο.

Εύκολη διαβίωση

Τώρα τελικά έχουν το σπίτι των ονείρων τους, ο Greg και ο Gemma παίρνουν χρόνο για να το απολαύσουν. Ο χώρος που μοιάζει με υποχώρηση σημαίνει ότι μπορούν να αγνοήσουν τα πλήθη του καλοκαιριού που συρρέουν στο νησί. "Κάπως ξεχνάμε για αυτούς εδώ, μέχρι να βγείτε έξω", λέει ο Greg για το ήσυχο καταφύγιο που έχουν δημιουργήσει. "Μπορεί να είναι πολύ απασχολημένος και δεν το παρατηρείτε."

Αν και υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν θα επαναλάβουν, η ανακαίνιση θεωρείται επιτυχία και δεν προσπαθούν να κινηθούν. «Νομίζω ότι κάθε φορά που θα ανακαινίσετε θα μάθετε όλο και περισσότερο αλλά ένα χρόνο για να το αγαπάμε ακόμα, να αγαπάμε τι έχουμε κάνει και να αγαπάμε τα χρώματα που έχουμε επιλέξει», λέει η Gemma. "Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορείτε να το περιγράψετε", λέει για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης. "Ειδικά όταν έχουμε έρθει από το να ζούμε σε ένα μικρό σπίτι δύο υπνοδωματίων, και αισθανόμαστε σαν να δούλευα πραγματικά σκληρά γι 'αυτό. Όταν κάθισαμε για πρώτη φορά στο σαλόνι μας, θα μπορούσαμε να τσακίσουμε τον εαυτό μας. "

Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για τα χνάρια της Gemma

  • Χρησιμοποιήστε αυτό που είναι γύρω σας και σε εποχή στον κήπο σας.
  • Να είστε δημιουργικοί με το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας και να βρείτε νέους τρόπους για να το προβάλλετε κάθε χρόνο. Ένα δισδιάστατο δέντρο θα απελευθερώσει περισσότερο χώρο στο σπίτι σας.
  • Σκεφτείτε απλούς τρόπους για να τυλίξετε δώρα, όπως η χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού και κορδέλες ή η έμφαση με το αποξηραμένο φύλλωμα.

Επαφές

+ Αρχιτέκτονας Vaughn McQuarrie

+ Builder Ross Barker, χτίστηκε

+ Χλωρίδα της Πανίδας, Χλωρίδα της Πανίδας

+ Stormwater360

Λέξεις από: Fiona Ralph. Φωτογραφία από : Vanessa και Michael Lewis.

Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here