Αυτή η βίλα του Ουέλινγκτον είναι το τέλειο παράδειγμα μιας σεβαστής ανακαίνισης

Χωρίς σύνδεση με την ύπαιθρο και με ένα κουνέλι από αποσυνδεδεμένα δωμάτια, αυτή η βίλα του Ουέλινγκτον χρειάστηκε να αλλάξει. Δείτε πώς ο αρχιτέκτονας Mary Daish ενημέρωσε το χώρο χωρίς να διακυβεύσει το χαρακτήρα του

Αυτή η βίλα του Ουέλινγκτον είναι το τέλειο παράδειγμα μιας σεβαστής ανακαίνισης

Έργο: Ανακαίνιση βίλας
Αρχιτέκτονας: Μαίρη Ντάισ
Τοποθεσία: Mt Victoria, Wellington
Σύντομη: Δημιουργήστε ένα συνεκτικό χώρο κουζίνας-τραπεζαρίας με εξωτερική σύνδεση.

Ήταν ένα γνωστό αίνιγμα: όταν οι ιδιοκτήτες αυτής της βίλας Βίλα Βικτώρια περπατούσαν κάτω από την αίθουσα τους, συναντήθηκαν ένα ντουλάπι, ακολουθούμενο από ένα κουνέλι από μικρούς χώρους εξυπηρέτησης. Όταν έφτασαν εκεί, δεν υπήρχε σύνδεση με μια προστατευμένη μικρή αυλή στο πίσω μέρος του σπιτιού. "Η σχέση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού ήταν πολύ ζοφερή", λέει η Mary Daish. "Λοιπόν, πραγματικά δεν υπήρχε καμία σχέση."

Αφού ζούσαν στο σπίτι για μια δεκαετία, οι ιδιοκτήτες κάλεσαν το Daish - γνωστό για τις ευαίσθητες εισαγωγές του σε παλιές ξυλόγλυπτες κατοικίες γύρω από το Wellington - για να ανοίξει το χώρο μέχρι μια αυλή με μια νέα κουζίνα και τραπεζαρία και να δημιουργήσει μια περιοχή για ένα από τα οι ιδιοκτήτες να γράψουν. Το δύσκολο κομμάτι: με το σπίτι μέχρι τη μέγιστη κάλυψη της περιοχής, όλα έπρεπε να συμβούν μέσα στο ίδιο αποτύπωμα.

Το σχέδιο Daish έστρεψε τη σειρά των μικρών δωματίων σε ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο κουζίνας-τραπεζαρίας-μελέτης όπου υπήρχε μία κουζίνα, μπάνιο και πλυντήριο και συνδέοντάς το με το υπόλοιπο σπίτι με γυάλινη πόρτα πλήρους ύψους. Μετακόμισε το μπάνιο και τα ρούχα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο έξω από την αίθουσα. Χάρη στην αφθονία των ξύλινων παραθύρων με λευκή βαφή, η περιοχή είναι ανοιχτή και υαλώδης - αλλά όχι σκλαβιά.

"Θα ήταν πολύ εύκολο να υποθέσουμε ότι θα έπρεπε να ανοίξουμε μόνο τον πίσω τοίχο και να το φτιάξουμε ένα ανοιχτό χώρο όπου τα τείχη διαλύονται", λέει. "Αλλά στο Ουέλινγκτον, αυτό συχνά δεν συμβαίνει - υπάρχει ένα αεράκι, ή γίνεται πάρα πολύ ψυχρός. Θέλετε λίγο διάκριση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού. "

Το Daish δημιούργησε ζώνες εντός του ανοιχτού χώρου, το καθένα με τις δικές του ιδιότητες. Η κουζίνα έχει παράθυρο πάνω από το νεροχύτη. η τραπεζαρία διαθέτει ένα μεγάλο παράθυρο χαμηλού παραθύρου με αποθηκευτικό χώρο για τα παρακάτω βιβλία. και η μελέτη - η οποία μπορεί να κρυφτεί μακριά από ψηλές συρόμενες πόρτες - έχει τη δική της πρόσβαση στην αυλή. "Δεν είναι μόνο ένας μεγάλος χώρος κουζίνας - τραπεζαρίας - μπορείτε να τον σπάσετε και κάθε χώρος να έχει το δικό του χαρακτήρα".

Χτισμένο το 1900, το σπίτι ήταν "bungalow-ed" στη δεκαετία του 1920 και είχε υποβληθεί σε διάφορες παρεμβάσεις από τότε, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ασυμπτωματικοί. "Δεν ήθελα να νιώθω κάτι σαν ανακατασκευή - μια βίλα δεν θα είχε ανοίξει ποτέ σε αυλή όπως αυτή", λέει. Την ίδια στιγμή, σημειώνει Daish, οικιστική εργασία φοβάται συχνά ότι είναι «όμορφη». "Οι αναλογίες και οι μετρήσεις που τείνω να σέβομαι - παίρνετε ενδείξεις από τα υπάρχοντα και τα βάζετε στα νέα." Το αποτέλεσμα είναι μια ανακαίνιση όπου το παρελθόν και το παρόν έχουν βρει ένα ευτυχισμένο μέσο.

Λέξεις: Simon Farrell-Green. Φωτογραφία από: Paul McCredie.

Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here