Αυτό το σπίτι Whitford θα σας εμπνεύσει να αφήσετε την πόλη πίσω

Ένα καταπληκτικό οικογενειακό σπίτι στο Whitford έχει στρώματα πολυτελών υφασμάτων και χώρους διαβίωσης.

Αυτό το σπίτι Whitford θα σας εμπνεύσει να αφήσετε την πόλη πίσω

Μετά από ένα κίτρινο διαμάντι οδικό σήμα, ένας ιππέας στο ηλιοβασίλεμα, θα βρείτε την είσοδο στο σπίτι της οικογένειας Purvis. Με αρένα στράπλες και στάβλους προς τα αριστερά, τα παρακλάδια αλόγων προς τα δεξιά, οι επισκέπτες καλωσορίζονται από μερικά περίεργα πρόσωπα, καθώς κάνουν το δρόμο τους κάτω από το δρόμο προς έναν μετατραπείμενο αχυρώνα κέδρου.

Όταν η Fiona Purvis και ο σύζυγος Will πρώτα έφτασαν στην ιδιοκτησία του Lifestyle Whitford στο νοτιοανατολικό Ώκλαντ πριν από τέσσερα χρόνια, το κτίριο ήταν μόνο του, που μετατράπηκε ήδη σε σπίτι τριών υπνοδωματίων. Αλλά έχοντας ζήσει σε 17 ακίνητα τα τελευταία 30 χρόνια του γάμου τους, θα μπορούσαν να δουν περισσότερες δυνατότητες για τη νέα τους κατοικία και να προσθέσουν μια σύγχρονη επέκταση σε σχήμα L καθώς και να εργαστούν στα χαρακτηριστικά των ιπποειδών του τόπου για τα τέσσερα άλογα τους .

Αφού μεγάλωσαν σε αγροκτήματα - Fiona στο Marlborough και Will στο Southland - το ζευγάρι ψάχνει πάντα για το επόμενο έργο τους, κατά προτίμηση ένα συνεχές. Οι γονείς σε τρία ενήλικα παιδιά, ο Henri, η Claudia και η Northern Mystics netballer Storm, προσπάθησαν να ζήσουν στην πόλη για τη σταδιοδρομία του Will στον τραπεζικό τομέα, αλλά βαριέται σε έναν κτύπο της καρδιάς. "Ήταν υπέροχο, αλλά ήταν σχεδόν εύκολο", λέει η Fiona. «Θα σηκωθούσαμε και ήταν σαν, τι κάνουμε σήμερα»

Ενώ η Fiona λέει ότι η θέα του νερού ήταν αυτό που τους προσέλκυσε αρχικά - το σπίτι έχει θέα στο ποταμό Turanga, προς τον δήμο Howick, με το Auckland City πίσω - ερωτεύτηκαν τους ανοιχτούς πράσινους χώρους της γύρω χερσονήσου του Clifton Road. Το Whitford Bridleway σφύζει από το μπροστινό μέρος του σπιτιού και το περίφημο Ayrlies Garden του Bev McConnell βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το δρόμο. "Είναι όμορφο από την άποψη αυτή. Μπορούμε μόνο να περιπλανηθούμε έξω από την πύλη και να βγούμε γύρω από τη γωνία. "

Το ίδιο το συγκρότημα του τρόπου ζωής μοιάζει να περνάει πέρα ​​από τα όριά του, με πράσινο χώρο δανεισμένο από κάθε πλευρά από τους γείτονες - ένας με φυσικό θάμνο, ο άλλος ένα paddock με κυψέλες - δίνοντας πανοραμική θέα και ιδιωτικότητα. Το φαινόμενο trompe-l'oeil είναι πιο αισθητό στο σαλόνι της επέκτασης, ένα νέο κεντρικό σημείο του σπιτιού με μεγάλες πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή και στις δύο πλευρές που πλαισιώνουν την θέα πριν μπείτε ακόμα.

Η προσθήκη, με ένα άλλο σαλόνι, μπάνιο και κρεβατοκάμαρα πέρα ​​από, σχεδιάστηκε από τον Darren Jessop της Jessop Architects με βάση τις αρχές του παθητικού σπιτιού. Χτισμένο με πρωτοποριακές τεχνικές κατασκευής και με κάποια φαντασία, αυτή η φυσικά ενεργειακά αποδοτική και υγιής προσθήκη είναι τόσο άνετη όσο και οικολογική συνείδηση.

Με στόχο την έξυπνη διαβίωση, το στάδιο της οικοδόμησης απαιτούσε πολλή αγάπη και φροντίδα για να εξασφαλιστεί ότι το σπίτι θα ήταν ένα αβίαστο μέρος για να ζήσει. Αυτές οι μεγάλες, τριπλά τζάμια συρόμενες πόρτες, για παράδειγμα, ήταν κατασκευασμένες με σκοπό και κάθε σανίδα κέδρου έπρεπε να τοποθετηθεί ακριβώς έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι το εξωτερικό ήταν αεροστεγές και σωστά μονωμένο. "Ο φτωχός οικοδόμος μας", λέει η Fiona. "Ήθελε να κλείσει 10 φορές!"

Η επιμονή του ζευγαριού με το παθητικό σχεδιασμό αποδίδεται, με αυτή τη ζώνη του σπιτιού να έχει μια άνετη ατμόσφαιρα που αμαυρώνει το σχολαστικό, μινιμαλιστικό στυλ του - η οικογένεια μπορεί να παρακολουθήσει την αγωνία του ανέμου σε απόλυτη σιωπή και να πάρει τα αστέρια της νύχτας ανεμπόδιστα. "Το βράδυ, ο ουρανός είναι το πιο όμορφο μέρος για τον τόπο", λέει η Fiona. "Τα ηλιοβασιλέματα είναι καταπληκτικά και αλλάζουν για πάντα. Οι πόρτες πηγαίνουν δεξιά στο ταβάνι, έτσι ώστε να έχετε μια πολύ μεγαλύτερη εικόνα. "

Εντός του χώρου, ένα ανοιχτόχρωμο έργο τέχνης αποτέλεσε τη βάση για την παλέτα του σπιτιού, ένα μίγμα ζεστών και δροσερών τόνων, απαλές και ισχυρές υφές. Δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη πολυμέσων Νέλσον Ryan, και δόθηκε στη Fiona από τους γονείς της για μια σημαντική γενέθλια, το σημείο εστίασης απεικονίζει τις νότιες Άλπεις από ψηλά, καταγράφοντας τη στοιχειώδη πλευρά της φύσης και την ανθρώπινη προσπάθεια να χαρτογραφήσει αυτό. "Κυνηγημένος κυριολεκτικά τα βουνά για να κάνει αυτό το έργο τέχνης, αλλά σχεδόν αφημένος πάνω από αυτό για να το βάψει κάτω κάτω ... Είναι πολύ έξυπνο."

Η Fiona πιστεύει ότι η αγάπη της για την υφή έρχεται από ένα stint ως διευθυντής showroom για την James Dunlop Textiles στην πρώην πατρίδα τους του Christchurch. Ενώ το σχέδιο τοπίου ήταν το επίκεντρο της όταν ζούσε στην Garden City, μια κίνηση στο Όκλαντ την έχει δει να μετατοπίζει την προσοχή της μέσα.

Επί του παρόντος, η Fiona είναι ιδιοκτήτρια του καταστήματος Cinnamon Brown στο Howick, το οποίο εκτελεί καθημερινά με την κόρη Claudia (το άλλο γραφείο της οποίας είναι η αρένα του ιππικού). Φυσικά, τα αντικείμενα που πωλούνται στο κατάστημα ακολουθούν τη γοητευτική αισθητική της Fiona και αρκετοί από αυτούς βρουν το δρόμο τους στο σπίτι της, συμπεριλαμβανομένων ξύλινων επίπλων όπως το τραπέζι του καφέ, το TV καναπέ και το πάγκο της κουζίνας από την CC Interiors και τα μαλακά έπιπλα από το Weave, Furtex και τον Μάιο του χρόνου.

Παρά τον πειρασμό να έχει τα οικιακά σκεύη της νέας εποχής συνεχώς στα χέρια της, η Fiona έχει στην κατοχή της πολλά από τα κομμάτια στο σπίτι της "για πάντα" και έχει βρει τρόπους να τα συμπεριλάβει στο σχεδιασμό της για να δώσει στον εσωτερικό χαρακτήρα προστιθέμενη αξία. Αυτή η προσέγγιση, μαζί με την επίστρωση πανέμορφων, αξεπέραστων υφασμάτων, από τον μαλακό καναπέ της καλύπτει τις εντυπωσιακές ριπές της από ψεύτικες γούνες, βοηθώντας να κρατήσει το βλέμμα της πιο διαχρονικό από το μοντέρνο. "Είναι μια λεπτή γραμμή γιατί δεν θέλετε να φαίνονται σταδιακά", λέει.

Η Fiona έχει αφήσει τη γραμμή ανάμεσα σε παλιά και νέα καθαρά στο σπίτι, με τα αρχικά δωμάτια να διατηρούν μια πιο ζεστή χρωματική παλέτα, τόσο ευπρόσδεκτη όσο και το μοντέρνο λευκό αντίστοιχό τους. Η παλιά κουζίνα ακριβώς δίπλα στην επέκταση του καθιστικού προβάλλει τα αρχικά πλακάκια από τερακότα, ενώ τα λευκά ντουλάπια Formica έχουν ενημερωθεί με βαφή κιμωλίας Vintro για να δώσουν μια κερωμένη, ηλικιωμένη εμφάνιση - ρουστίκ, αλλά όχι τραχιά γύρω από τις άκρες.

Τα πολυτελή ταπετσαρία και τα οικογενειακά κειμήλια τοποθετούνται μπροστά και στο κέντρο στο ανέγγιχτο επίσημο σαλόνι. Αυτά περιλαμβάνουν ένα τραπέζι τραπεζιών στενής βελανιδιάς που κατασκευάστηκε από τον πατέρα του Will και φιλοξενεί μια οικογενειακή συγκέντρωση 10. Παραβλέπεται από ένα μεγάλο χρυσό καθρέφτη που πέρασε μέσα από την οικογένεια.

Το σπίτι φαίνεται ατελείωτο, αλλά οικείο με ένα νέο υπνοδωμάτιο κρυμμένο σε κάθε στροφή. Ο πλοίαρχος στον επάνω όροφο, διαμορφωμένος από την κεκλιμένη οροφή του αρχικού αχυρώνα, είναι το δικό του ιερό με φεγγίτες, εκτεθειμένα δοκάρια και ένα ensuite σε χωριστό επίπεδο.

"Δεν είναι ένα τεράστιο σπίτι, αλλά λειτουργεί καλά καθώς όλοι μπορούν να έχουν δικό τους χώρο", λέει η Fiona. "Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε μεγάλα σπίτια τώρα. Νομίζω ότι η εποχή ήταν. Είναι όλα σχετικά με την άνεση και τη ζεστασιά. "

Λέξεις από : Jessica-Belle Greer. Φωτογραφία από : Helen Bankers.

Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here