Μια υποχώρηση των δέντρων στο νησί Waiheke γιορτάζει το λαϊκό κοινό

Η Jackie και ο Tim Feather ήθελαν μια απόδραση με μια στενή σχέση με τη φύση και μια παραδοσιακή αίσθηση του Kiwi bach. Εδώ είναι πώς ο αρχιτέκτονας Vaughn McQuarrie καρφώθηκε στην σύντομη παρουσία τους παρά το απότομο, νότιο προσανατολισμένο σημείο

Μια υποχώρηση των δέντρων στο νησί Waiheke γιορτάζει το λαϊκό κοινό

"Ο Vaughn είπε ότι του είχαμε δώσει μια από τις πιο περιεκτικές πληροφορίες που είχε ποτέ. Δεν συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν πλήρης. Πρόκειται για το πρώτο σπίτι που ο άντρας μου Τίμ και εγώ - είτε εμείς είτε μαζί - είχε χτίσει. Όταν ήμουν παιδί, οι γονείς μου έχτισαν σπίτια και μετέφεραν αρκετά και μεγάλωσα με το περιοδικό Home and Building, έτσι έχω πάντα ενδιαφέρονται για την αρχιτεκτονική και ο Tim ως αρχιτέκτονας τοπίου.

Μαζί μας ενδιαφέρει ο σχεδιασμός και υποθέτω ότι είχαμε κάποιες ιδέες που θέλαμε να απεικονίσουμε. Ο Tim, ο οποίος είναι αρχιτέκτονας τοπίου, ξέρει για τα σύνεργα και ότι είναι σημαντικό να τοποθετήσετε όλες τις ιδέες σας στην αρχή. Ο Vaughan έδωσε πραγματικά το σύντομο μήνυμα, μας άκουσε πραγματικά. Τον πλησίασαμε όπως αγαπήσαμε το bach στο HOME (Δεκέμβριος 2011 / Ιανουάριος 2012) που σχεδίασε στο Miro Road.

Αυτό είναι ένα καταφύγιο, ένα σπίτι διακοπών, ένα δέντρο θάμνων με έναν τρόπο. Θέλαμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το φυσικό περιβάλλον και να είναι ένας τόπος όπου η οικογένεια θα μπορούσε να περάσει χρόνο μαζί. Η ιδέα ενός παραδοσιακού bach Kiwi ήταν σίγουρα στο μυαλό, με αναφορές όπως ο κυματοειδής σίδηρος.

Είμαστε κύριοι του τμήματος για περίπου 15 χρόνια: είναι στην πραγματικότητα σε μια διαδρομή με τα πόδια που πηγαίνει κάτω στην παραλία [στο κόλπο Hekerua]. Θυμάμαι ότι η μητέρα μου μίλησε για να πάει στον κόλπο Hekerua. Πήρα τα παιδιά μου εκεί και τώρα παίρνουμε τα εγγόνια μας.

Θέλαμε το Bach να συνδεθεί με το περιβάλλον. Θέλαμε τον ήλιο και τις απόψεις στο βουνό, αλλά δεν ήμασταν βέβαιοι ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε και τα δύο λόγω του νότιου προσανατολισμένου χώρου, αλλά ο Vaughn το πέτυχε αυτό. Μας μίλησε επίσης και για το σωστό κάμπινγκ - την ιδέα ότι κάτω από το πάτωμα διασχίζετε το κατάστρωμα στο μπάνιο από το υπνοδωμάτιο. Στον πρώτο όροφο, θέλαμε να είναι σχεδόν σαν διαμέρισμα ως ανεξάρτητη περιοχή μας. Η οικογένεια μπορεί να είναι κάτω και να έχει λίγη ανεξαρτησία.

Ο Vaughn το καρφώθηκε αρκετά με την πρώτη του ιδέα. Υπήρχε κάτι να πάμε - μερικές εκατοντάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ μας - αλλά αγαπήσαμε ολόκληρη τη διαδικασία σχεδιασμού.

Αγαπάμε απολύτως τα γηγενή πουλιά στην κοιλάδα, τη σύνδεση με τη φύση που προσφέρει το σπίτι και την ηρεμία του βουνού. Το κατάστρωμα στον κάτω όροφο ανοίγει στον θάμνο και βρίσκεστε ακριβώς στη μέση του. Έχουμε υπέροχη θέα και άνετες περιοχές για να καθίσετε, όπως το κάθισμα του παραθύρου, και εσωτερική-εξωτερική ροή. Το εσωτερικό του κόντρα πλακέ έχει μια πολύ ειρηνική αίσθηση γι 'αυτό.

Έχουμε λίγο γκαζόν με την ιδέα ότι, στο μέλλον, θα μπορούσαμε να βάλουμε μια σκηνή για τα εγγόνια όταν γίνονται λίγο μεγαλύτερα. Έχω έναν κήπο veggie κάτω από το σπίτι και ο σύζυγός μου έχει κάνει πολλή ιθαγενή φύτευση - είναι απολύτως παθιασμένος με αυτό? είναι μια δημιουργική έκφραση γι 'αυτόν.

Είναι ένα όμορφο καλοκαιρινό σπίτι και το χειμώνα είναι πολύ ζεστό με τζακούζι και καυστήρα ξύλου - πηγαίνουμε για το Σαββατοκύριακο, μπαίνουμε στην τηλεόραση και παρακολουθούμε μια σειρά. Συνήθως έχουμε τρία από τα τέσσερα Σαββατοκύριακα και θα ζήσουμε εκεί το καλοκαίρι και θα μεταβούμε.

Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του bach, το διαμέρισμά μας στην πόλη ανακατασκευάστηκε, γι 'αυτό αποφασίσαμε να ζήσουμε στο Waiheke και πραγματικά το απόλαυσα. Ήταν τόσο ειρηνικό που έρχεται κατ 'οίκον στη όμορφα σχεδιασμένη θέση μας στον θάμνο. "

Vaughn McQuarrie από τους αρχιτέκτονες Vaughn McQuarrie

Πείτε μας για το σχέδιο.
Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 70τ.μ., τριών υπνοδωματίων, σε δύο επίπεδα. Το χαμηλότερο επίπεδο είναι πιο άτυπο, κάπως σαν κατασκήνωση, με καμπίνες ύπνου, ντους και περιοχή μαγειρέματος που συνδέεται με κεντρικό κατάστρωμα. Αυτό το κατάστρωμα και η σκάλα στο ανώτερο επίπεδο αποτελούν τμήμα του μονοπατιού που διέρχεται από το χώρο. Το bach δημιουργεί μια σειρά οικείων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων που ασχολούνται με διάφορα μέρη του χώρου.

Πώς βρήκατε το καλύτερο από το χώρο της θάμνης "> χλωρίδα και πανίδα και επάνω στο θόλο των μεγαλύτερων δέντρων. Αποτυπώνοντας τις απόψεις και το φως που προσφέρει κάθε περιοχή.

Υπήρξαν προκλήσεις;
Η σχετικά απότομη, με νότιο προσανατολισμό, θέση θάμνων. Υπήρχαν ωραία θέα προς το νότο, αλλά έπρεπε να τραβήξουμε στον ήλιο από το βορρά, μαζί με μια αρκετά σύνθετη σύντομη που υπαγόρευε το σχέδιο. Ο χώρος έχει πρόσβαση μόνο στα πόδια, οπότε όλα έπρεπε να μεταφέρονται με το χέρι ή το ελικόπτερο - το βάρος των υλικών και η ελαχιστοποίηση των αποβλήτων ήταν σκέψεις.

Τι θεωρείτε πιο ικανοποιητικό για το έργο;
Το σπίτι είναι προσβάσιμο από ένα μονοπάτι από έναν δρόμο πάνω από την περιοχή, και το κάτω μέρος του site συνδέει με ένα άλλο μονοπάτι που οδηγεί κάτω στην παραλία. Συνδέσαμε αυτά τα μονοπάτια συνεχίζοντας μέχρι το μέσο του σπιτιού, που δίνει στο σπίτι μια ωραία σύνδεση με την περιοχή. Και ότι ο Τίμ και η Τζάκι όπως το μπαχ!

Λέξεις από: Jackie Feather. Φωτογραφία από: Simon Devitt.

Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here