Γιατί η αποκατάσταση αυτής της βίλας Grey Lynn είναι ένα μάθημα στο σχεδιασμό που εξετάζεται

Ανακαλύψτε πώς ο Rogan Nash έχει σκηνοθετήσει επιδέξια αυτή τη βίλα Gray Lynn σε μια συναρπαστική νέα κατεύθυνση, ανοίγοντάς την στο site του

Γιατί η αποκατάσταση αυτής της βίλας Grey Lynn είναι ένα μάθημα στο σχεδιασμό που εξετάζεται

Έργο: Ανακαίνιση βίλας
Αρχιτέκτονας: αρχιτέκτονες Rogan Nash
Τοποθεσία: Gray Lynn, Όκλαντ
Σύντομη: Για να διορθώσετε μια λανθασμένη ανακαίνιση και να ανοίξετε τον αστικό χώρο στις δυνατότητές του.

Όταν αυτή η βίλα σε έναν περίοπτο δρόμο στο Gray Lynn τελεί υπό ανακαίνιση, οι περαστικοί θα ρωτούσαν τακτικά τους οικοδόμους: «Τι συμβαίνει στην πλάτη»>

Σε λιγότερο θεωρημένους χρόνους, αυτό δεν είχε συμβεί. Όταν ο Andy Eakin και ο Paul Boakes αγόραζαν τη βίλα πριν από 10 χρόνια, αγνοούσαν την παράξενη, ολοκαίνουργια, μη συμμορφούμενη επέκταση, που έπεφταν για το καλό για το σπίτι - τη θέση του και τη βόρεια πλευρά του. Αλλά, εδώ και μια δεκαετία, ήρθε η ώρα να κινηθούμε ή να ασχοληθούμε με την αδόκιμη μετάβαση που παρουσίασε η επέκταση και τη σπατάλη χρήσης του χώρου, που περιλάμβανε έναν αυτοκινητόδρομο και ένα γκαράζ που διαρκούσε το μήκος της περιοχής.

Οι αρχιτέκτονες Kate Rogan και Eva Nash έχουν ξεχωρίσει εδώ - δίδοντας όχι μόνο τις αρχιτεκτονικές τους δεξιότητες, αλλά και συμβουλές σχετικά με τα βιώσιμα χαρακτηριστικά του κτιρίου και τον εσωτερικό σχεδιασμό για μια ανακαίνιση που αισθάνεται συνεπής και πλήρης.

Με την είσοδο στο σπίτι, η γενναιόδωρη αρχική αίθουσα της βίλας οδηγεί τα υπνοδωμάτια στην νέα επέκταση, όπου τα μεγάλα σκαλιά οδηγούν σε μια νέα γκαλερί που σχηματίζει ένα όριο μεταξύ παλαιού και νέου. Το καθιστικό είναι μπροστά και δεξιά. ένα δωμάτιο μέσων κάθεται πίσω από μια συρόμενη πόρτα πλήρους ύψους. Δίπλα βρίσκεται η κουζίνα με ξύλα καρυδιάς που υποχωρεί στον δικό της χώρο. Οι οροφές με ξύλινη επένδυση είναι συμπιεσμένες και στους δύο χώρους, ενώ η οροφή στην περιοχή του καθιστικού-τραπεζαρίας είναι υπερυψωμένη - ένα σκούπισμα στο εξωτερικό.

Οι υπαίθριοι χώροι ξεδιπλώνονται γύρω από τις δυτικές και βόρειες πλευρές του εσωτερικού σπιτιού, παρέχοντας αρκετές ζώνες. Το πρώτο είναι ίσως το πιο ενδιαφέρουσα - όπως μια εξωτερική αγκαλιά, να εντείνετε στα ενσωματωμένα καθίσματα γύρω από ένα τζάκι. Στερεωμένο στο πλάι είναι μια γυάλινη πόρτα στην πισίνα, η οποία εκτείνεται κατά μήκος του δρόμου και του γκαράζ. Έπειτα υπάρχει ένα χλοώδικο σαλόνι και τραπεζαρία. Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν, αλλά με το σχεδιασμό που εξετάζεται, μια πολύ καλά αποκαλυφθείσα ιστορία αποκαλύπτεται σταδιακά.

Θα ήταν εύκολο να βγάλεις τους γείτονες σε αυτό το αστικό σημείο. Αντίθετα, ο Rogan Nash άνοιξε το τμήμα, προσκαλώντας καθιερωμένα δέντρα σε γειτονικές ιδιοκτησίες στο περιβάλλον και επεκτείνοντας την αίσθηση του χώρου. Το απόρρητο δεν έχει παραβιαστεί - η ενδυμασία μπορεί να είναι προαιρετική στην πισίνα.

Ορισμένοι χώροι εξυπηρετούν διπλούς σκοπούς - τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική σίτιση περιλαμβάνουν χώρους για φαγητό και ξαπλώστρες. Το scullery περιέχει το πλυντήριο και δίνει στους ιδιοκτήτες τη διακριτική πρόσβαση στην υπαίθρια τραπεζαρία όταν διασκεδάζουν. Το χειμώνα, με το μαγείρεμα δείπνου στο μπάρμπεκιου, είναι εύκολο να βγάλεις την πόρτα και να το ελέγξεις. Αυτό είναι ένα σπίτι που εξυπηρετεί από το καλοκαίρι μέχρι το χειμώνα, για δύο ή ένα πλήθος.

Gallery | 9 φωτογραφίες
Δείτε περισσότερα από την ανακαίνιση εδώ

Το γκαράζ τώρα κάθεται στο μπροστινό μέρος του δρόμου, όπου ανήκει. Ο επανατοποθετημένος φράκτης δεν δίνει υπαινιγμούς για εξωτερικές αυλές ή για βιώσιμα χαρακτηριστικά όπως ηλιακά πάνελ και μόνωση ακμών πλακών. Το σπίτι είναι μια πίστωση στο δρόμο - και μια χαρά για τους ιδιοκτήτες του.

Λέξεις από: Jo Bates. Φωτογραφία από: Simon Devitt.

Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here