Γιατί αυτή η νέα κατασκευή του Wanaka σχεδιάστηκε γύρω από την υπαίθρια ζωή

Ένα αρχιτεκτονικά σχεδιασμένο σπίτι Wanaka θολώνει τις γραμμές μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων για να δημιουργήσει ένα ευπροσάρμοστο σπίτι για αυτή τη φύση που αγαπούν την οικογένεια

Γνωρίστε και χαιρετήστε

Ο Chris Norman, αρχιτέκτονας της αρχιτεκτονικής Chris Norman, Natalie Norman, επικεφαλής της ομάδας προϊόντων της Mons Royale, Estelle, 14 και Scarlett, 12.

Γιατί αυτή η νέα κατασκευή του Wanaka σχεδιάστηκε γύρω από την υπαίθρια ζωή

Όταν οι Chris και Natalie Norman αποφάσισαν να χτίσουν ένα καινούργιο σπίτι για τον εαυτό τους και τις δύο κόρες τους, παρουσιάστηκαν με μια σχεδόν αδύνατη επιλογή. "Αρχικά είχαμε δύο βασικές ιδέες", λέει η Natalie. "Ένα διώροφο σπίτι που άνοιξε υπέροχη θέα της εδαφικής έκτασης στα βόρεια, ή ένα μονοκατοικία που πρόσφερε καλύτερη σύνδεση με τη γη".

Η ιδιοκτησία της Wanaka, στο προάστιο της πόλης Albert, είναι ευλογημένη με ένδοξη θέα προς το Mount Iron και την κοιλάδα Cardrona μέχρι τις περιοχές Minaret και Remarkables, γεγονός που έκανε την επιλογή 1 σαν την προφανή επιλογή. Αλλά εξίσου, η αγάπη της οικογένειας για την ύπαιθρο και η σύνδεση με το περιβάλλον τους, έκανε την επιλογή δύο να μοιάζει σαν μια μη-brainer.

"Τελικά, προτιμήσαμε τη δεύτερη επιλογή επειδή περνάμε πολύ έξω από το χρόνο", λέει η Natalie. «Αναπτύξαμε ιδέες που δημιούργησαν συνδέσεις σε διάφορους υπαίθριους χώρους για τον ήλιο ή τη σκιά σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, καθώς και καταφύγιο από τους καλοκαιρινούς ανέμους. Ένα στενό σχέδιο που τυλίγεται γύρω από μια εσωτερική αυλή προσφέρει την καλύτερη λύση για το κλίμα και τις απόψεις. "

Λεπτομέρειες σχεδιασμού

Η Natalie ήταν ικανοποιημένη για να δώσει στον αρχιτέκτονα Chris ελεύθερη επιρροή στο σχεδιασμό του σπιτιού και απολάμβανε την ευκαιρία να δουλέψει πέρα ​​από τους συνήθεις περιορισμούς της σύνταξης ενός πελάτη. Κάθε λεπτομέρεια εξετάστηκε προσεκτικά, από το πλάτος του σπιτιού (στενό, για να διατηρηθούν οι όψεις μέσα από την εσωτερική αυλή) στη γραμμή της οροφής (απλή, για να διατηρηθεί το κόστος κάτω). Η βόρεια βεράντα σχεδιάστηκε για να προστατεύει τη θερινή θερμότητα και να δέχεται χειμωνιάτικο ήλιο, πράγμα που σημαίνει ότι ο ξυλόφουρνος συχνά κάθεται σε αδράνεια ενώ οι γειτονικές πυρκαγιές καίγονται.

Η επιθυμία να αγκαλιάσουμε τις απόψεις μέσα από τα μεγάλα παράθυρα έχει μετριαστεί από την ανάγκη να διατηρηθεί η ζεστασιά και η ζεστασιά - και πολλά παράθυρα θα σήμαιναν ελάχιστο χώρο για τους λάτρεις της τέχνης.

Διαχρονικό ύφος

Εμπνευσμένος από τις δουλειές του σε καταστήματα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο καναδικό χιονοδρομικό κέντρο του Whistler, ο Κρις ήταν αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει την ξυλεία μέσα στο σπίτι. Η Natalie είχε το καθήκον να κοσμεί το εσωτερικό με επένδυση με πλισέ και το φόντο της στο σχεδιασμό της μόδας ήρθε στο προσκήνιο καθώς κυνηγούσε τα υφάσματα για τις κουρτίνες των κοριτσιών και τα μαύρα πλακάκια για την κουζίνα ή αποφάσισε να κρεμάσει οικογενειακές ζωγραφιές. Ωστόσο, αυτή και ο Chris έχουν ένα ενοποιημένο στυλ και τίποτα δεν μένει στο σπίτι, εκτός και αν και οι δυο τους αγαπούν.

"Μας αρέσει αρκετά αυτή η ελαφρώς ρετρό αισθητική", λέει η Natalie. "Μας αρέσει το σύγχρονο μέσα του αιώνα με μια λεπτή ρετρό συστροφή. Πολλά έπιπλα μας είναι αρκετά ρετρό και το αντικαθιστούμε αργά, όπως μπορούμε να αντέξουμε, προσπαθώντας να αγοράσουμε περισσότερους σύγχρονους κομμωτές του μεσαίου αιώνα. "

Είναι ένα στυλ που ταιριάζει στο περιβάλλον τους και στον χαλαρό τρόπο ζωής, με έμφαση στην άνεση. «Δεν θέλαμε να μοιάζει με σόου», λέει η Natalie. "Χρησιμοποιήσαμε χρώμα μερικώς στον κύριο χώρο διαβίωσης, αλλά τώρα έχουμε ζήσει με αυτό, πρόκειται να αλλάξουμε τα χρώματα των τοίχων για να προσθέσουμε λίγο περισσότερη ζεστασιά και βάθος. Τα υπνοδωμάτια είναι λίγο πιο φωτεινά καθώς όλοι επιλέξαμε τα δικά μας χαλιά, υφάσματα και φωτιστικά για τα δωμάτιά μας. "

Εξωτερικοί τύποι

Τα σετ σκι, τα ποδήλατα βουνού και το ειδικό χώρο στεγνώματος αποτελούν μαρτυρία των ατρόμητων αθλητικών συμφερόντων της οικογένειας. Η Estelle, 14 ετών, είναι ένας αγωνιστής περιπέτειας με έντονη ταχύτητα και σπορ, η Scarlett, ηλικίας 12 ετών, είναι τριάριθμος και οι δύο Chris και Natalie απολαμβάνουν μια σειρά από υπαίθριες δραστηριότητες από το paddleboard και το θαλάσσιο σκι μέχρι το tramping και το κάμπινγκ.

"Είναι εξαιρετικά ευεργετική για την οικογένεια", λέει ο Chris για την κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων. "Το σπίτι μπορεί να κλείσει και να γίνει πιο γοητευτικό για οικεία οικογενειακή περίοδο το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι τα πάντα μπορούν να ανοίξουν έτσι ώστε όλοι να είμαστε έξω από το παιχνίδι, την κηπουρική ή την κοινωνικοποίηση".

Το σπίτι σχεδιάστηκε προσεκτικά, έχοντας στο μυαλό τους τους εφήβους, και διαθέτει συρόμενες πόρτες με κοιλότητες που κλείνουν από τις δύο άκρες του διαδρόμου για να δημιουργήσουν ένα χώρο για την πρακτική του πιάνο και της κλαρινέτας της Estelle.

Ο χώρος καθιστικού και τραπεζαρίας με ξύλινα δάπεδα είναι αρκετά μεγάλος ώστε να επιτρέπει την ώθηση των καναπέδων ώστε να δημιουργηθεί ένα στούντιο τέχνης - το φρούριο του Scarlett ή η αίθουσα άσκησης. Ένα γραφείο-εργαστήριο κοντά στην μπροστινή είσοδο έχει μετατραπεί σε ένα καλά-χρησιμοποιημένο δωμάτιο, αλλά μπορεί να επιστρέψει σε ένα γραφείο μόλις τα κορίτσια έχουν εγκαταλείψει το σπίτι.

Σχεδιάστε και δώστε προτεραιότητα

Ενώ το ζευγάρι άφησε την κατασκευή του σπιτιού τους στους επαγγελματίες, συναντήθηκαν με τους οικοδόμους τους τα περισσότερα πρωινά για να συζητήσουν και να τελειοποιήσουν τις αποφάσεις. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, η οποία τελείωσε τον Μάιο του 2014, ήταν υπεύθυνοι για την καθαριότητα του σαββατοκύριακου και τη διατήρηση των αναψυκτικών και της μπύρας. «Δεν υπήρχαν εμπόδια, » λέει ο Chris για το έργο. "Απλά πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να σχεδιάσετε, να αναθεωρήσετε και να δώσετε προτεραιότητα σε αυτό που είναι σημαντικό για εσάς."

Η οικογένεια έχει αντιμετωπίσει τους σκληρούς χειμώνες και τα ξηρά καλοκαίρια για να ολοκληρώσουν τον εαυτό τους τον εξωραϊσμό και εξακολουθούν να υπάρχουν εργασίες που πρέπει να γίνουν σε εξωτερικούς χώρους, καλλιεργώντας τον νεαρό κήπο και ολοκληρώνοντας ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα νερού. Ενώ το σπίτι ικανοποιεί όλες τις τρέχουσες ανάγκες τους, τόσο ο Chris όσο και η Natalie επιθυμούν να χτίσουν ένα άλλο μέρος αφού οι κόρες τους έχουν φύγει από την πατρίδα τους. Η μελλοντική τους κατοικία θα είναι μικρότερη, ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον και ακόμη περισσότερο επικεντρωμένη στο σχεδιασμό. "Όλα αυτά τα εξαρτήματα και εξαρτήματα επιλέχθηκαν προσεκτικά, αλλά με προϋπολογισμό. Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο προηγμένο μια μέρα ", λέει ο Chris.

Gallery | 17 φωτογραφίες
Δείτε περισσότερα από αυτό το σπίτι εδώ

Natalie και Chris "συμβουλές

  • Απασχολεί έναν εγγεγραμμένο αρχιτέκτονα και δεσμεύει έναν οικοδόμο νωρίς.
  • Πάρτε το χρόνο σας για να κάνετε και να αναθεωρήσετε τις επιλογές σας, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρισης του σχεδιασμού σας με άλλα σπίτια.
  • Επιλέξτε ποιότητα σε ποσότητα.
  • Αυξήστε την θερμική αποτελεσματικότητά σας για να μειώσετε την ανάγκη για μεγαλύτερες πηγές ενέργειας (θα καταλήξετε να σας κοστίζει λιγότερο).
  • Η θερμική απόδοση δεν είναι μόνο για επιπλέον μόνωση. πρέπει να πάρετε τον προγραμματισμό και τις λεπτομέρειες σωστά.

Φωτογραφία από: Daniel Allen.

Αφήστε Το Σχόλιό Σας

Please enter your comment!
Please enter your name here